25/1 Georgie Fame

En legend inom jazz- och bluesvärlden. Med hits som ‘Yeh-Yeh’ och ‘Bonnie and Clyde’ på 60-talet, har han gjort succé världen över.

För ganska exakt 50 år sedan spelade den då internationellt ganska okände engelske rytm- and bluessångaren, Georgie Fame, in balladen om de legendariska förbrytarna Bonnie and Clyde som blev en av det årets mest sedda filmer. Visserligen hade han haft framgång på hemmaplan med sitt band, The Blue Flames, och blev då han fick möjligheten att sjunga med Count Basies orkester, sedan Basies ordinarie insjuknat. Men det verkliga genombrottet kom i ock med balladen om Bonnie and Clyde; två tragiska livsöden som återges i texten och som kom att uppfylla den nötta aforismen “den enes död den andres bröd”.
Alltsedan dess har Georgie Fame kommit att bli en av de stora på jazzhimlen. Inte bara som sångare utan även som organist.

Den 25 januari gästar alltså en världsartist Jazzbaren och det i sällskap med Claes Cronas trio. Men inte nog med det som allas vän, pianisten Gunnar Svensson, brukade uttrycka sig – på altsaxofon uppträder Amanda Sedgewick!

Köp biljett redan idag och tillförsäkra dig om en plats i Jazzbaren.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s