26/3 Ulf & Eric Wakenius

Ovanstående ingress är kanske inte så märkvärdig, men i alla händelser åskådliggör den ett unikt faktum – ett faktum som blir realitet en 29 mars i Katalins Jazzbar.*
Visst finns det många jazzmusiker där musiken spelat en stor roll inom familjen och oftast handlar det då om att en förälder inspirerat sin adept, men att de sedan musicerar på likvärdig bas tillhör faktiskt ovanligheterna.På rak arm dyker Judy Garland och Liza Minelli upp upp liksom Frank och Nancy Sinatra. Men så, när det kommer till rena instrumentalister blir associationerna färre.
Och detta faktum är ett känsligt kapitel. Ingen son eller dotter vill bli jämför med sin förälder – en jämförelse som blir oundviklig.
Men så nu händer det att en far och son framträder på lika villkor – sida vid sida. Fadern, Ulf Wakenius, sprungen ur och känd som stor jazzgitarrist musicerar tillsammans med sin son, som å sin sida är sprungen ur rockmusiken och istället för att dra åt olika håll, så söker man en gemensam nämnare för sin musik. Och att försöka karaktärisera deras framträdande är därför en omöjlighet, även om man kanske kan inringa deras musik som någonting mellan Weather Report och Beatles.

Välkomna!

*Obs! konserten inställd. Återkommer i höstens program

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s